Företaget

Företaget drivs idag i andra generationen av Lars Sundin, med huvudinriktning mot demontering av lastbilar och maskiner. Rackstad Bil & Delar har under åren utvecklats till att bli en av de större aktörerna på den skandinaviska marknaden inom demontering av tunga lastbilar.
Skadade lastbilar som sedan demonteras köps in från försäkringsbolag i hela Norden. De begagnade delarna säljs sedan till märkesverkstäder och åkerier över hela Europa. 50% av verksamheten består av export till märkesverkstäder utanför Sverige.
Genom åren har vi specialiserat oss på lastbilspåbyggnader där vi genom gedigen kunskap och ett stort utbud av begagnade och nya påbyggnader, kan ge er den absolut bästa servicen. 2018 blev Rackstad Bil & Delar certifierade enligt ISO 9001:2015 samt 14001:2015.

HISTORIK

Verksamheten startades av Lennart Johansson i slutet av 1960-talet. En garageport i mammas ladugård och några skrotbilar på baksidan blev början till det som idag är Rackstad Bil & Delar. Verksamheten utvecklades med tiden och i samband med flytt bygdes nya lokaler för att passa den växande verksamheten. När bilden på Lennart togs 1982, omsattes ca 13 miljoner kr och vid den tidpunkten demonterades både last- och personbilar. 1986 inköptes den stora Thermia-fastigheten och tillverkning av Rackstad dumperflak och lastväxlare startades.
Just nu pågår en generationsväxling och Lars, som från barnsben aktivt deltagit i företaget, har nu tagit över som företagsledare.
Förutom lastbilar och påbyggnader har under 25 års tid en omfattande verksamhet med förvaltning av egna fastigheter byggts upp genom bolaget Johanssons Fastigheter som återfinns på www.ljfastigheter.com.
Lennart Johansson är även initiativtagare till Arvika Fordonsmuseum. Webbsidan hittar du på www.arvikafordon.nu.